De kern raken Theater in Feite

Oorlogsdagboek

theaterproducent Jeane Zwinkels oorlogsdagboek oorlog

Els Arntzenius is 15 jaar als de oorlog begint. Ze zal alle jaren van de oorlog  haar dagboek bijgehouden. Wij zijn op dit moment druk bezig hiervan een bewerking te maken. Op 4 mei 2019 spelen wij twee voorstellingen in WestlandTheater de Naald.

Heel bijzonder: op het podium de jonge Els (actrice), maar ook de 94-jarige Els.
U beleeft de belangrijkste gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog zoals deze zich voordeden in Den Haag, gezien door de ogen van de jonge Els. Zij vertelt over (en speelt) de eerste uren van de bezetting, het begin van de Jodenvervolging, het verzet, de razzia’s, de hongerwinter en de bevrijding. In het decor is een videoscherm verwerkt waar doorlopend projectie plaatsvindt van uniek Haags oorlogsarchiefmateriaal. Ook Els’ dagelijkse beslommeringen, dromen, gedachten, wijsheden, liefdes en angsten passeren regelmatig de revue.  Els Arntzenius is  in anno 2019 94 jaar en zal op het toneel reflecteren over de gebeurtenissen tijdens haar jonge leven. De voorstelling duurt 60 minuten.

Op toneel: Els Arntzenius en de actrice is Maghen Hilgersum, die bekend is als winnares van Una Voce Particolare 2010 en als deelneemster van the Voice of Holland 2013. Begeleiding op piano: Arjen Molenaar. Aart van den Berg van Theater in Feite neemt het schrijfwerk en de regie voor zijn rekening.

Stichting Vrijheid

Het project is geïnitieerd door Stichting Vrijheid en is een samenwerkingsverband tussen theaterproducent Theater in Feite en  WestlandTheater de Naald.